El 54% dels espanyols pateix obesitat i sobrepès, segons l’última Enquesta Nacional de Salut. Un problema de salut que deriva en algunes ocasions cap a alguna patologia que deteriora la qualitat de vida de les persones que els pateixen. Per combatre aquesta malaltia, Policlínica Barcelona ha elaborat un decàleg amb alguns dels aspectes més destacats del baló intragàstric, una de les possibles solucions a l’hora d’abordar aquesta problemàtica.

 1. El gust no varia: el pacient podrà seguir apreciant els diferents sabors dels aliments que vulgui ingerir. No és cert que el sentit del gust es vegi afectat després de la intervenció.
 2. El seguiment mèdic és imprescindible: la implantació de la pilota és una ajuda per baixar el pes de manera àgil, però precisa d’un seguiment dietètic i psicològic durant tot el procés, el qual ha d’estar sempre inclòs en el preu.
 3. El nutricionista determinarà el pes ideal: l’especialista és l’única persona autoritzada per indicar la xifra exacta de pes a la qual ha d’arribar el pacient. S’han de tenir en compte no només el pes i l’altura, sinó també l’edat, la història clínica i els antecedents familiars.
 4. Per baixar entre 15 i 30 kg . És un mètode indicat per a persones que necessitin baixar aquesta forquilla de pes. En pesos més baixos s’ha d’utilitzar una dieta hipocalòrica i en pesos superiors recórrer a cirurgies més dràstiques com la Bariàtrica.
 5. Implica un canvi d’hàbits: perquè tingui èxit, el pacient ha de donar un gir de 180 graus als seus hàbits alimentaris. La incorporació de la pilota serveix per reduir pes, però l’objectiu és també mantenir-lo i evitar l’efecte rebot i això no passarà si no se segueixen unes pautes marcades pels professionals mèdics
 6. Suport psicològic: Renovar-per dins i per fora. La reeducació alimentària ha d’anar acompanyada del suport psicològic professional necessari per evitar recaigudes, ansietat, estrès … i promoure la motivació personal. Compartir el dia a dia amb la nova dieta i l’experiència pel nou aspecte és motivador. El pacient es veurà no només bé per fora, sinó també per dins.
 7. El procés dura uns 6 mesos: el temps mitjà d’un procés de reducció de pes a través d’aquesta tècnica sol durar mig any. En casos en què l’obesitat és més severa, es pot ampliar aquest termini fins que l’especialista ho consideri necessari.
  Es realitza per via endoscòpica: el procediment es realitza sense talls i sota sedació sense anestèsia, el que garanteix una major comoditat per al pacient que se sotmet a la intervenció.
 8. La pilota no es trenca: és improbable que la pilota es trenqui a l’interior de l’organisme, i únicament es produeix en aquells casos en què no se segueixen les indicacions del personal mèdic. Tot i així, si passés, no hi ha risc per a la salut, només la molèstia d’haver de retirar-lo i canviar-lo.
 9. Conté sèrum fisiològic: la pilota gàstric porta incorporat un sèrum fisiològic de color blau. Es tracta d’un material innocu i que no provoca cap tipus de molèstia per al dia a dia del pacient.

Vols més informació?

Contacti amb nosaltres i li oferirem qualsevol informació addicional que necessiti. Pot fer-ho mitjançant el següent formulari o trucant-nos al 93.416.16.16

[/ vc_column_text] [/ vc_column] [/ vc_row]

* Nombre y Apellidos

* Teléfono

* Email

Deseo recibir información por correo

Indíquenos la información que desea recibir por correo electrónico.

Me pueden llamar:

 Todo el día Mañana Tarde

[/ vc_column] [/ vc_row]


Leave a Reply

*